ИГРАЙТЕ И СПЕЧЕЛЕТЕ

Конкурс за дизайн на тениска

Конкурс за дизайн на тениска
Този път предизвикателството ни към вас е на тема типография: думи, фрази, цели послания и всичко, което искате да кажете (или премълчите), представено по всевъзможен начин като образ, надпис, калиграфия, летеринг или шрифт с много или малко букви. Всеки автор може да участва с неограничен брой произведения.
Кои сме ние?
Almost a Brand обединява талантливи български творци и производители, за да създава тениски с глас и идея. Произвеждат се изцяло в България – от плетенето и багренето на памука в Стара Загора до шев и печат в Пловдив. Всяка наша тениска подкрепя автора на дизайна и избрана кауза.
Кой ще ни помогне в избора?
С помощта на списание Виж! и Типофест ще се радваме да създадем колекция изцяло български тениски с оригинални дизайни. Благодарим на Жаклина Жекова, част от Letter Collective, Камелия Величкова от Виж! и Кирил Златков, които се съгласиха да се включат в журито, за да ни помогнат да изберем най-добрите ваши проекти!
Тениски с кауза
Нашите колекции подкрепят организации или каузи, в които вярваме. Освен даряване на част от печалбата, развиваме и мини кампании, които целят да популяризират дейността им и да помогнат за допълнителното набиране на средства. Например Супердеца на мисия!, в която седем специални деца разказват за себе си като супергерои, а седем български илюстратори превръщат разказите им в картини.
Кого ще подкрепим с тази кампания?
ParaKids е организация, която подкрепя спорта за деца със специални потребности. Спортните лагери, които организират, са напълно безплатни за децата, а нашата цел е да им помогнем със събирането на средства за приключенията им през 2019-та година.
Какво да имам предвид при дизайна?
Избраните дизайни ще бъдат отпечатани върху тениски чрез ситопечат при следните условия:
 • Максимален размер на изображението 30 × 40 см;
 • Резолюция 300 dpi или векторен файл (за предпочитане);
 • До 3 печатаеми цвята, без прозрачност и растер.
Какво трябва да направя, за да се включа в конкурса?
Публикувайте във Facebook или Instagram публичен статус с проекта, като включите:
 1. Илюстрация с дизайна на тениската;
 2. Име и фамилия на автора;
 3. Хаштаг #типотениски, който ще помогне на организаторите и гост журито да открият проекта ви;
 4. Тагнете Almost a Brand
 5. Ще е чудесно, ако разкажете накратко за дизайна си и кое ви е мотивирало да участвате.
Как да съм сигурен, че вече участвам в конкурса?
След като изпълните условията описани по-горе, ние ще се свържем с вас, като коментираме публикацията и потвърдим, че проектът ви е регистриран за участие. Ако това не се случи до 24 часа, моля, свържете се с нас на hello@almostabrand.com.
Как ще протече конкурсът?
Всички проекти трябва да бъдат публикувани при указаните условия до 24:00 часа на 16 ноември. Победителите ще бъдат обявени на 19 ноември до 12:00 часа. Същия ден ще се свържем с победителите, за да уточним получаването на работните файлове.
Какво следва, ако мой дизайн е избран от журито?
 • Ще станете част от следващата ни колекция и семейството на Almost a Brand;
 • Ще отпечатаме вашия дизайн в тираж от 50 до 200 тениски, като това количество зависи от количеството произведен плат, цветовете на илюстрацията (и плата), както и дали е еднакво подходяща за дамски и мъжки модели;
 • Ще добавим към всяка тениска малка книжка, представяща Almost a Brand, каузата, която подкрепяме, както и информация за вас като автор на дизайна с препратка към ваше портфолио;
 • Ще получите 10% от печалбата на реализираните продажби (около 200-300 лева), гарантирани от договор, който ще подпишем;
 • Ще получите тениска с дизайн, модел и размер по избор;
 • Ще популяризираме проекта ви онлайн в рамките на дейността ни, както и на всички офлайн събития, в които участваме;
 • Ще запазите авторските си права върху изображението и ще можете да го използвате във всички случаи, с изключение на тениски, разпространявани в България;
 • Ще сте част от инициатива, подпомагаща спорта за малки приключенци със специални потребности.
Очакваме дизайните ви с нетърпение!
Ваши неТипични,
Almost a Brand

ЗА УЧАСТИЕ В ИГРАТА, КЛИКНЕТЕ ТУК

Имате въпрос или желаете да споделите своето мнение:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ПОТЪРСИ ЖЕЛАНИТЕ ДУМИ