ИГРАЙТЕ И СПЕЧЕЛЕТЕ

Спечелете 10 крема Bepanthen Унгвент

Спечелете 10 крема Bepanthen Унгвент

Много чест проблем е подсичането по дупето и гениталиите и основен принос за това имат триенето и повишената влажност. За целта сменяйте памперсите веднага, след като се изцапат, подсушавайте хубаво кожата след това, но не с триене, оставете я за малко „да подиша“ и след това не пропускайте да нанесете защитен крем.

Друг често срещан проблем при децата е атопичният дерматит. Той е системно заболяване и изисква индивидуален подход при всяко дете и е резултат от прекалената чувствителност на епидермиса към вътрешни и външни дразнители – хранителни алергени (цитруси, пшеница, соя, шоколад, фъстъци, риба), полени, козметични продукти, домашен прах. При тези деца кожата трябва да се обгрижва с по-голяма нежност и внимание, при нужда се включват кортикостероидни кремове за кратко време, трябва непрекъснато омазняване на кожата с козметика, която да защитава, подхранва и успокоява и да съдържа минимален брой съставки, които са потенциални алергени. При тези деца ежедневното взимане на душ не се препоръчва, защото засилва сухотата на кожата.

Обривите, причинени от слънцето и топлината, се срещат доста често при децата поради несъвършената терморегулация. Родителите никога не бива да забравят, че честите изгаряния в детска възраст увеличават в пъти появата на злокачествени образувания в зряла възраст. Трябва да се използват фотозащитни средства не само през лятото, а и през зимния сезон. Хубаво е да изберем продукт, който освен от UVB спектъра, предпазва и от UVA лъчите. Тези продукти имат знака UVA, ограден в кръг.

Детските кожни болести са много. Казват, че кожата е огледало на здравословното състояние на човека, но не всяка промяна по кожата е признак на здравословен проблем. От първостепенно значение е първо да бъде диагностицирано естеството на обрива и понеже кожните заболявания са видими, родителите бързо разбират, когато има проблем. За грижата за кожата на всяко дете трябва да се подхожда индивидуално, но ако трябва да обобщим, ето някои основни правила, които трябва да следим за максимален комфорт и ефективност: да подбираме козметиката според възрастта на детето, тя трябва да е без токсични съставки и потенциални алергени, а консервантите да са с възможно най-ниска концентрация; добре е да подбираме продуктите да са от един производител и от една продуктова линия, така формулите ще се допълват взаимно и ще се минимизира рискът от неочаквани кожни реакции; трябва да се следи срокът на годност на козметичните продукти – не само на опаковката, но и след отварянето ѝ, да бъде с клинично доказано действие, подкрепено с проучване, което доказва действието на продукта.

Автор: Д-р Виолета Николаева, дерматолог 

Включете се в играта на Bepanthen и BG-Mamma
Споделете до 25.11.2018 г. в настоящата тема какво е качеството, на което най-много държите при избора на крем против подсичане за вашето бебе. Десетима от участниците, изтеглени на случаен принцип, ще получат по един брой крем Bepanthen Унгвент.

ЗА УЧАСТИЕ В ИГРАТА, КЛИКНЕТЕ ТУК

Share This Articles

Имате въпрос или желаете да споделите своето мнение:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ПОТЪРСИ ЖЕЛАНИТЕ ДУМИ