ИГРАЙТЕ И СПЕЧЕЛЕТЕ

Спечелете 5 комплекта Sensimo течен прах за цветно пране и омекотител

Спечелете 5 комплекта Sensimo течен прах за цветно пране и омекотител

В нашия модерен и съвременен свят все повече сме заобиколени от различни фактори, които превръщат проблема чувствителна кожа във все по-често срещан проблем. Всеки трети човек в наши дни страда от някое от проявленията на чувствителната/реактивна кожа.

Ако и вие сте с чувствителна кожа или склонна към раздразнения, то трябва да знаете, че някои дрехи и по-грубо бельо могат да предизвикват неприятно сърбене и обриви. Това може да се дължи на остатъци от препарат по дрехите. За да предотвратите това, перете дрехите си внимателно, за да не остават никакви следи от перилен препарат по тях. Така чувствителната ви кожа ще бъде оптимално защитена.

Чувствителната кожа изисква специална грижа. Важно е да се използват подходящи продукти, които са дерматологично тествани, хипоалергенни, без дразнещи съставки. Това включва не само специално подбрана козметика, но е ключово и при избора на перилни препарати и омекотители. Те са вторичната козметика на нашата кожа.

На какво е необходимо да обърнем внимание при избора:

1. Изберете хипоалергенни продукти (перилни препарати или омекотители), с меки, недразнещи пенители и с аромати без алергени. Най-големи дразнители са алергените, които се съдържат в парфюмната композиция.
2. На опаковката трябва да има знак за дерматологичен тест. Той е гаранция, че са направени всички необходими изследвания за установяване безопасността на продукта.
3. Перете с течни препарати. Те не се отлагат върху тъканите, в сравнение с прахообразните, и се разтварят напълно.
4. Използвайте течен омекотител за дрехи. Дрехите, третирани с течен омекотител, носят следните ползи на хората с чувствителна кожа:
Омекотяват дрехите, намаляват статичното електричество и премахват чувството на дискомфорт, причинен от допира на по-грубите тъкани към кожата.
При прането, ако се използват перилни препарати с агресивни анионни пенители – Sodium laureth sulfate (SLES), Sodium lauryl sulfate (SLS) и Dodecylbenzene Sulfonic Acid (LABSA), ензими и съставки, които усилват перилния ефект (натриев хидроксид, активен хлор и кислород – използвани за повишаване на избелващия ефект и др.), част от тях остават върху тъканите. Макар и в много малки количества, те могат да предизвикат дразнещ ефект. Всички тези съставки могат да бъдат напълно неутрализирани и отстранени с едно омекотяване след прането. Омекотителите съдържат катионни пенители, които неутрализират анионните остатъци и ги извличат в перилния разтвор.

5. Допълнително изплакване. Използвайте настройката за „допълнително“ изплакване на пералната машина, за да отстраните напълно следите от препарата.
6. Перете новите дрехи. Преди да използвате дрехи, бельо и покривки, е добре да ги изперете.
7. Пълно зареждане. Зареждайте пералнята с точното количество дрехи, за да може препаратът да се разтвори добре.
8. Бъдете особено внимателни при пране на ръка. Разтваряйте напълно препарата във водата и плакнете добре. Може да използвате ръкавици.
9. Не правете излишна пяна. Четете дозировката, посочена на етикета. Ако дозирате по-малко, дрехите няма да се изперат хигиенно. Ако увеличите дозата, ще получите повече пяна, която ще натовари мотора на машината, а и дрехите няма да се изплакнат добре – ще останат остатъци от препарат върху тях.
10. За бебета и деца: перете всичко, до което има допир бебето ви, преди употреба за първи път (плюшени играчки, спално бельо, одеяла, дрехи на родителите и гледачката, кърпи)
11. Добре е всички бебешки дрехи, спално бельо и кърпи да се перат отделно от останалото пране.


Включете се в играта на Sensimo
Включете се в дискусията и споделете като коментар в темата до 17.11.2019 г. спазвате ли изброените по-горе препоръки, или някои от тях са нови за васПетима от участниците, изтеглени на случаен принцип, ще получат награда Sensimo за цветни тъкани и Sensimo омекотител.

ЗА УЧАСТИЕ В ИГРАТА, КЛИКНЕТЕ ТУК

Имате въпрос или желаете да споделите своето мнение:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ПОТЪРСИ ЖЕЛАНИТЕ ДУМИ